The platform to eliminate risk on the jobsite.

Download now!
Visit regular website
image description

Customer experience

Interview met Patrick Konijn


Patrick, wat is jouw functie bij Konijn Safety Services?

Directeur/Eigenaar.


Wat was uiteindelijk de reden om MySEPP te gaan gebruiken??

Ik wilde het veiligheidsbesef binnen onze firma naar een hoger niveau hebben. Doormiddel van MySEPP hebben medewerkers een simpele en laagdrempelige oplossing om meldingen te maken van bijvoorbeeld gevaarlijke situaties. Voormannen en veiligheidscoördinatoren kunnen gemakkelijker een veiligheidsronde maken.

Daarbij is het houden van een LMRA volgens de VCA verplicht. Enkel in de vorm van een LMRA kaart is deze niet te controleren wie deze wel en niet gebruikt. Via MySEPP LMRA is dit te controleren en aantoonbaar te maken.


Zou je kort kunnen samenvatten waarbij je het MySEPP systeem gebruikt??

Voor LMRA’s van elke medewerker. Veiligheidsmeldingen van elke medewerker, en veiligheidsrondes door uitvoerders and veiligheidscoördinatoren zoals ikzelf. Het vast stellen van de LTI index per week.

 

Inmiddels maakt Konijn Safety Services al bijna een jaar gebruik van het MySEPP systeem, wat voor toegevoegde waarde heeft MySEPP in deze periode geleverd ??

 Een grote toegevoegde waarde. Omdat alles digitaal is in the zien bespaart het heel veel tijd bij bijvoorbeeld VCA audits. Een plus punt is dat ook je LTI veel duidelijker kan vaststellen. Daarbij kan ik zien wie wel en niet de afspraken naleeft bij het gebruik van de app. Dus tijdbesparing, efficienctie en het voorkomen van een berg papier werk achteraf is voor on seen toegevoegde waarde.

 

Hoe verging de implementatie en transitie van het conventionele systeem naar het MySEPP systeem?

 Zeer gemakkelijk, daar waar de app laagdrempelig te gebruiken is. Het is wel aan te raden 1 persoon binnen het bedrijf aan te stellen om te controleren op het gebruik van de app door allen.

 

Wat voor effect had het systeem op het bewustzijn voor veiligheid onder de gebruikers?

In het begin hebben wij de app alleen bij onze veiligheidscoördinatoren (voormannen) geïntroduceerd. Dit had een positief effect en dwong hen ook anders naar veiligheid te kijken. Men was niet meer alleen op zoek naar risico’s maar ook complimenten.

 

Hoe reageren uw klanten op het gebruik van MySEPP?

In het begin nogal skeptisch, de medewerkers gebruiken hun telefoon en dat kan nogal een verkeerde indruk achterlaten. Maar na informative over het doel wordt men steeds positiever, men ziet nu het gemak van de app en de meldingen en resultaten zijn duidelijk.

 

Hoeveel uur gemiddeld per week scheelt het gebruik van MySEPP ten opzichte van het conventionele systeem in het kader van administratie?

Dat is nogal moeilijk te peilen, maar ik denk toch wel een 6 uur per week. Dit zou in de toekomst alleen maar meer moeten worden. Nu de app bijna volledig geïntegreerd is kunnen we mogelijk vanaf begin 2017 een nul meting houden en dan over de periode van 6 maanden kijken wat het scheelt.

 

Waarom en aan wat voor bedrijven zou jij het MySEPP systeem aanraden? 

Ik zou het systeem aan alle bedrijven die VCA plichtig zijn aanraden. Om het medewerkers toch dwingt om bij veiligheid stil te staan. Daarbij heb je alle meldingen inzichtelijk en voldoe je voor een groot deel aan de norm. Dit levert tijd en tevens papierbesparing.